Çikolata Dolgulu Biskrem Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 2.5 yemek kaşığı tereyağı veya margarin (125 gram)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İçi İçin

  • Kahvaltılık çikolata

    Yapılışı

  • Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeler eklenip karıştırılır.
  • Ardından un ve kabartma tozu eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir kurabiye hamuru yoğrulur.
  • Ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp avuç içinde açılır. İçerisine 1 çay kaşığı kadar çikolata eklenip büzülerek kapatılır. Hafif bastırılarak bıçak ile çizikler atılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilerek hafif üzerleri kızarana denk pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder