Malzemeler
- 2.5 yemek kaşığı tereyağı veya margarin (125 gram)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İçi İçin
- Kahvaltılık çikolata
Yapılışı
- Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeler eklenip karıştırılır.
- Ardından un ve kabartma tozu eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir kurabiye hamuru yoğrulur.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp avuç içinde açılır. İçerisine 1 çay kaşığı kadar çikolata eklenip büzülerek kapatılır. Hafif bastırılarak bıçak ile çizikler atılır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilerek hafif üzerleri kızarana denk pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder