2 Haziran 2021 Çarşamba

Çıtır Tavuk Ve Coleslaw Salata Tarifi

 

Çıtır Tavuk Ve Coleslaw Salata Tarifi İçin Malzemeler

Kullandığım çay bardağı 125ml

  • 4 parça tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım şişe maden suyu
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kirimizi toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Bulamak için yeterince mısır gevreği (Mısır gevreği alırken şekersiz olmasına dikkat edin )

Salata Malzemeler:

  • 1 adet küçük beyaz lahana
  • 2 orta boy rendelenmiş havuç
  • 4 dolu yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 3-4 damla limon suyu
  • 2-3 yemek kaşığı sirke ( elma sirkesi kullandım)
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • Türk kahve fincani süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Çıtır Tavuk Ve Coleslaw Salata Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğüsler çok kalın olmayacak şekilde parçalara doğranır.
  • Ayrı bir kase içerisinde bütün sos malzemeleri koyulur ve güzelce çırpılır. Tavuklar içerisine koyulur karıştırır.
  • Üzeri streçleyip buzdolabında 2-3 saat bekletilir. Ayrı bir kapta mısır gevreği elle ufaltılır. Çok toz şeklinde olmasın aralarında iri parçalar olabilir.
  • Dinlenen tavuklar teker teker mısır gevreğine bulanır ve kızdırılmış yağ içerisinde (çok yüksek ateşte olmasın, dişi çabuk yanabilir. Ocak ayarım 9 kadar ben 6 da kızartım)kızartılır.
  • Hazırlaması:Lahana ince doğranır, havuçlar rendelenir. Beyaz lahana ve havuç üzerine sirke ve şeker eklenir 2dk. Ellinize iyice harmanlayın.
  • Sosu için: mayonez, süt, limon suyu, tuz ve bal güzelce çırpılır.
  • Sos salatanın üzerine dökülür ve karıştırılır.
  • Kabın üzerini streçleyip 2 saat buzdolabında dinlendirin. Zamanınız varsa bu süreyi 4  saate çıkarabilirsiniz durdukça daha lezzetli olacak. Servis edeceğiniz zaman salatayı tekrar karıştırıp öyle servis edin. Afiyet olsun 😉.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder