Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 2 adet yumurta (Sarısı üzerine)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 1 tutam dereotu
İçine koymak için
- Beyaz veya lor
Üzerine
- Yumurta sarısı
- Susam-çörek otu
Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı
- Un ve dereotu hariç bütün malzemeler yoğurma kabına alınır karıştırılır. Yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayacak kıvamda hamur yoğurulur.
- Dereotu eklenir hamura yedirilir.
- Küçük küçük bezeler yapılır. Elle açılır.
- Arasına peynir koyarak kapatılır oval şekil verilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür, susam çörek otu serpilir.
- 185 derece fırında kontrollü bir şekilde pişirilir. Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder