10 Haziran 2021 Perşembe

Dereotlu Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta (Sarısı üzerine)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 1 tutam dereotu

İçine koymak için

  • Beyaz veya lor

Üzerine

  • Yumurta sarısı
  • Susam-çörek otu

    Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Un ve dereotu hariç bütün malzemeler yoğurma kabına alınır karıştırılır. Yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayacak kıvamda hamur yoğurulur.
  • Dereotu eklenir hamura yedirilir.
  • Küçük küçük bezeler yapılır. Elle açılır.
  • Arasına peynir koyarak kapatılır oval şekil verilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür, susam çörek otu serpilir.
  • 185 derece fırında kontrollü bir şekilde pişirilir. Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder