5 Haziran 2021 Cumartesi

Dereotu Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 2 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
  • Çeyrek demet ince kıyılmış dereotu
  • Tuz – Karabiber
  • Yarım limonun suyu

    Yapılışı

  • Uygun bir tencere içerisine sıvı yağ ve soğanı alalım, kavurmaya başlayalım.
  • 3-4 dk sonra sarımsak, ardından da unu ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Unun kokusu çıktıktan sonra yavaş yavaş, bir taraftan çorbamızı karıştırmaya devam ederek, tavuk suyu ve sütü ilave edelim ve 4-5 dakika bu şekilde pişirelim.
  • Ardından dereotunu, damak zevkine göre tuz ve karabiberi de ekleyelim.
  • Çorbamız kıvamını alıp, kaynadıktan 5 dakika sonra, ocağın altını kapatalım ve yarım limonun suyunu ilave edelim.
  • Pişen çorbamızı, sıcak olarak servise sunalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder