Malzemeler
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 diş ince kıyılmış sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
- Çeyrek demet ince kıyılmış dereotu
- Tuz – Karabiber
- Yarım limonun suyu
Yapılışı
- Uygun bir tencere içerisine sıvı yağ ve soğanı alalım, kavurmaya başlayalım.
- 3-4 dk sonra sarımsak, ardından da unu ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Unun kokusu çıktıktan sonra yavaş yavaş, bir taraftan çorbamızı karıştırmaya devam ederek, tavuk suyu ve sütü ilave edelim ve 4-5 dakika bu şekilde pişirelim.
- Ardından dereotunu, damak zevkine göre tuz ve karabiberi de ekleyelim.
- Çorbamız kıvamını alıp, kaynadıktan 5 dakika sonra, ocağın altını kapatalım ve yarım limonun suyunu ilave edelim.
- Pişen çorbamızı, sıcak olarak servise sunalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder