Etli Patlıcan Yemeği (Kızartmadan) Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kuşbaşı et
- 2 adet soğan
- 6 adet patlıcan
- 3 adet domates
- 3 adet biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- Sıvı yağ
- Tuz, kekik
- 2,5 su bardağı su
Etli Patlıcan Yemeği (Kızartmadan) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle eti bir tencereye koyup suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Daha sonra içine yağı, doğranmış soğanı ve biberi koyalım.
- Domateslerin kabuklarını soyup doğrayıp salça ve minik doğranmış sarımsakla birlikte ete ilave edelim. Biraz kavuralım.
- Patlıcanları alacalı soyup doğrayalım yıkayarak ete ilave edelim.
- Biraz kavurup tuzunu ve suyunu ilave edelim. Orta ateşte et ve patlıcanlar yumuşayana kadar pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder