Enfes Çikolata Pudingli Kadayıf Tatlısı (Çok Pratik Ve Leziz) Tarifi

 

Enfes Çikolata Pudingli Kadayıf Tatlısı (Çok Pratik Ve Leziz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram taze kadayıf
  • 150 gram tereyağı
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi (Yarısını üzerine serpmek için ayıracağız)

Çikolatalı Puding İçin

  • 2 poşet çikolatalı puding
  • 1 litre süt

    Enfes Çikolata Pudingli Kadayıf Tatlısı (Çok Pratik Ve Leziz) Tarifi Yapılışı

  • İlk önce kadayıfımızı küçük parçalara keselim. Uygun derin bir tavaya tereyağımızı ocakta eritelim. Yağ eridikten sonra toz şekerimizi ilave edip eritelim.
  • Eğer büyük boy tavanız yok ise, dilerseniz bu karışımı iki tavaya bölün ve kadayıfınızı da iki eşit parçaya bölüp kızartın. Ben öyle öneriyorum çünkü kızartması daha kolay olacaktır böylelikle.
  • Kadayıfınızı sürekli karıştırarak orta ateşte pembeleşinceye kadar pişsin ocakta. Ardından iri çekilmiş ceviz içinizin yarı miktarını da katip kızartın kadayıf karışımlı tavada.
  • Kadayıfın rengi döndüğünde ayrı bir tepsiye alınki kızarmaya devam etmesin ve şimdi soğumaya bırakın. Şimdi pudingimize geçelim.
  • Uygun derin bir tencereye çikolatalı puding için 1 litre sütünüzü içine dökün ve iki poşet çikolatalı pudingi de katıp tel çırpıcıyla orta ateşte sürekli karıştırın.
  • Kaynamaya başladığında iki üç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Büyük dikdörtgen bir borcama kadayıflı karışımın yarısını dizin ve her yeri eşit olacak şekilde yayın.
  • Şimdi bir çorba kepçesi yardımıyla çikolatalı pudingimizi de her yere gelecek şekilde üzerine dökelim. Son olarak kalan kadayıfımızı da pudingin üzerine her yere gelecek şekilde serpelim.
  • Kalan ceviz içini de üzerine serpelim. Borcamımızı buzdolabına kaldıralım şimdi. En az bir saat dinlensin buzdolabında. Şimdi servise hazırdır. Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder