Enfes Çikolata Pudingli Kadayıf Tatlısı (Çok Pratik Ve Leziz) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram taze kadayıf
- 150 gram tereyağı
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi (Yarısını üzerine serpmek için ayıracağız)
Çikolatalı Puding İçin
- 2 poşet çikolatalı puding
- 1 litre süt
Enfes Çikolata Pudingli Kadayıf Tatlısı (Çok Pratik Ve Leziz) Tarifi Yapılışı
- İlk önce kadayıfımızı küçük parçalara keselim. Uygun derin bir tavaya tereyağımızı ocakta eritelim. Yağ eridikten sonra toz şekerimizi ilave edip eritelim.
- Eğer büyük boy tavanız yok ise, dilerseniz bu karışımı iki tavaya bölün ve kadayıfınızı da iki eşit parçaya bölüp kızartın. Ben öyle öneriyorum çünkü kızartması daha kolay olacaktır böylelikle.
- Kadayıfınızı sürekli karıştırarak orta ateşte pembeleşinceye kadar pişsin ocakta. Ardından iri çekilmiş ceviz içinizin yarı miktarını da katip kızartın kadayıf karışımlı tavada.
- Kadayıfın rengi döndüğünde ayrı bir tepsiye alınki kızarmaya devam etmesin ve şimdi soğumaya bırakın. Şimdi pudingimize geçelim.
- Uygun derin bir tencereye çikolatalı puding için 1 litre sütünüzü içine dökün ve iki poşet çikolatalı pudingi de katıp tel çırpıcıyla orta ateşte sürekli karıştırın.
- Kaynamaya başladığında iki üç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Büyük dikdörtgen bir borcama kadayıflı karışımın yarısını dizin ve her yeri eşit olacak şekilde yayın.
- Şimdi bir çorba kepçesi yardımıyla çikolatalı pudingimizi de her yere gelecek şekilde üzerine dökelim. Son olarak kalan kadayıfımızı da pudingin üzerine her yere gelecek şekilde serpelim.
- Kalan ceviz içini de üzerine serpelim. Borcamımızı buzdolabına kaldıralım şimdi. En az bir saat dinlensin buzdolabında. Şimdi servise hazırdır. Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder