Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Yarım paket krema (100 ml)
- 120 gram sütlü çikolata
Üzeri İçin
- Parça fındık
Yapılışı
- Uygun bir tencereye irmiği, şekeri ve sütü alarak karıştıralım. Ardından ocağın altını açarak sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başlayınca 1-2 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
- Ocaktan alarak tereyağı ve vanilyayı ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Kullanacağımız kalıbın içini ıslatalım. Dilerseniz borcamda da hazırlayabilirsiniz.
- Karışımın soğumasını beklemeden kalıba alalım. Ben içerisine bebe bisküvisi de ekledim. İsteğinize göre farklı bisküviler de ekleyebilirsiniz ya da sade de bırakabilirsiniz.
- Bisküvileri kalıbın çok dibine kadar ittirmeyin ki kalıptan çıkarınca altta gözükmesin. Kalıbı birkaç kez tezgaha vuralım ki malzemeler güzelce yerleşsin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakabiliriz.
- Sonra üzerini kapatarak buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirelim. Dilerseniz akşamdan hazırlayıp sabah da servis edebilirsiniz. Servise yakın ganajı hazırlayabiliriz.
- Ganajı için yarım paket kremayı cezveye alıp kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Isınınca içine 120 gram çikolatayı ekleyerek karıştıralım ve ganajımız hazır olunca soğumaya bırakalım.
- Kalıptan çıkarırken elinizle kenarlarından hafif hava aldırmanız yeterli olacaktır. Tatlıyı kalıptan çıkarıp servis tabağına alalım ve üzerine soğuyan ganajı ekleyelim.
- Dilerseniz hemen servis edebilirsiniz. Ben 30 dakika kadar dolapta dinlendirdikten sonra üzerini parça fındıkla süsleyerek servis ettim. Bu nefis tatlıyı kesinlikle deneyin derim. Sürekli yapmak isteyeceksiniz👌 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder