Şipşak Hazır Nefis Lezzet Sütlü İrmikli Tatlı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket krema (100 ml)
  • 120 gram sütlü çikolata

Üzeri İçin

  • Parça fındık

    Yapılışı

  • Uygun bir tencereye irmiği, şekeri ve sütü alarak karıştıralım. Ardından ocağın altını açarak sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başlayınca 1-2 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
  • Ocaktan alarak tereyağı ve vanilyayı ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Kullanacağımız kalıbın içini ıslatalım. Dilerseniz borcamda da hazırlayabilirsiniz.
  • Karışımın soğumasını beklemeden kalıba alalım. Ben içerisine bebe bisküvisi de ekledim. İsteğinize göre farklı bisküviler de ekleyebilirsiniz ya da sade de bırakabilirsiniz.
  • Bisküvileri kalıbın çok dibine kadar ittirmeyin ki kalıptan çıkarınca altta gözükmesin. Kalıbı birkaç kez tezgaha vuralım ki malzemeler güzelce yerleşsin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakabiliriz.
  • Sonra üzerini kapatarak buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirelim. Dilerseniz akşamdan hazırlayıp sabah da servis edebilirsiniz. Servise yakın ganajı hazırlayabiliriz.
  • Ganajı için yarım paket kremayı cezveye alıp kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Isınınca içine 120 gram çikolatayı ekleyerek karıştıralım ve ganajımız hazır olunca soğumaya bırakalım.
  • Kalıptan çıkarırken elinizle kenarlarından hafif hava aldırmanız yeterli olacaktır. Tatlıyı kalıptan çıkarıp servis tabağına alalım ve üzerine soğuyan ganajı ekleyelim.
  • Dilerseniz hemen servis edebilirsiniz. Ben 30 dakika kadar dolapta dinlendirdikten sonra üzerini parça fındıkla süsleyerek servis ettim. Bu nefis tatlıyı kesinlikle deneyin derim. Sürekli yapmak isteyeceksiniz👌 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder