12 Haziran 2021 Cumartesi

Fırında Dolma (Tüm Bildiğiniz Dolma Tariflerini Unutturacak) Tarifi

 

Fırında Dolma (Tüm Bildiğiniz Dolma Tariflerini Unutturacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg dolma biber
  • 3 adet büyük kuru soğan
  • 2 adet büyük patlıcan
  • 2 adet büyük havuç
  • 4 diş sarımsak
  • 1.5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı domates sosu (yoksa 3 adet rendelenmiş domates)
  • Pirinç (her dolma biber için 1 yemek kaşığı)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane (yoksa 1 yemek kaşığı kuru nane)
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Üzeri için

  • Margarin

    Fırında Dolma (Tüm Bildiğiniz Dolma Tariflerini Unutturacak) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak dolma biberlerimi temizleyip yıkayarak bir kenara aldım.
  • Daha sonra tavaya sıvı yağ ekleyip küp küp doğradığım soğanları 10 dakika kavurdum (tam kavrulmayacak).
  • Üzerine rendelenmiş havuç, patlıcan ve minik doğramış sarımsak ekleyip kısık ateşte güzelce kavurdum.
  • Kavrulan malzemelerin üzerine biber salçası ve domates sosunu ekleyip 5 dakika kaynattım.
  • Daha sonra pirinç, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip birkaç dakika o şekilde pişirdim.
  • Son olarak minik doğranmış maydanoz ve taze naneyi ekleyip ocaktan aldıktan sonra kapağını kapatıp 10-15 dakika dinlendirdim.
  • İç harcı dolmaların içine doldurduktan sonra üzerini domatesle kapatıp tepsiye dizdim.
  • Dolma biberlerin tamamını doldurduktan sonra üzerine birer çay kaşığı olacak şekilde sanayağ sürdüm.
  • Daha sonra tepsiye 1 su bardağı su ekledim.
  • Önceden ısıtılmış 180°c fırında 50-55 dakika pişirdim.Afiyet olsun>.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder