Fırında Kızartmadan Yapılan İmam Bayıldı Tarifi

 

Fırında Kızartmadan Yapılan İmam Bayıldı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kemer patlıcan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 100 gram kıyma
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Zeytinyağı (Üzerine sürmek için )
  • 1/2 (yarım) fincan sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Fırında Kızartmadan Yapılan İmam Bayıldı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patlıcanlarımızı yıkayıp kurulayıp üzerine dikine bir çizik atıyoruz. Zeytinyağı sürüp 200 derece ısıttığımız fırında yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Soğanları biberleri ve domatesleri küçük küçük doğruyoruz. Sıvı yağda öncelikle soğan ve biberleri hafif kavuruyoruz. Kıymayı içine ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Ardından doğradığımız domatesi ilete ediyoruz. Sonra baharatları ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edip karıştırıp altını kapatıyoruz.
  • Tavada az yağla salçayı kavuruyoruz. Üstüne 1 çay bardağı kadar sıcak su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edip kaynatıyoruz.
  • Pişen patlıcanları fırından çıkartıp ortasını çizdiğimiz yerden açıyoruz. İç harcını koyuyoruz. Sonra salçalı suyu üstüne gezdirip fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder