Fırında Kızartmadan Yapılan İmam Bayıldı Tarifi
Fırında Kızartmadan Yapılan İmam Bayıldı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet kemer patlıcan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 100 gram kıyma
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- Zeytinyağı (Üzerine sürmek için )
- 1/2 (yarım) fincan sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Fırında Kızartmadan Yapılan İmam Bayıldı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patlıcanlarımızı yıkayıp kurulayıp üzerine dikine bir çizik atıyoruz. Zeytinyağı sürüp 200 derece ısıttığımız fırında yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Soğanları biberleri ve domatesleri küçük küçük doğruyoruz. Sıvı yağda öncelikle soğan ve biberleri hafif kavuruyoruz. Kıymayı içine ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
- Ardından doğradığımız domatesi ilete ediyoruz. Sonra baharatları ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edip karıştırıp altını kapatıyoruz.
- Tavada az yağla salçayı kavuruyoruz. Üstüne 1 çay bardağı kadar sıcak su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edip kaynatıyoruz.
- Pişen patlıcanları fırından çıkartıp ortasını çizdiğimiz yerden açıyoruz. İç harcını koyuyoruz. Sonra salçalı suyu üstüne gezdirip fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder