Süt Kaymaklı Lokmalık Yumuş (Çörekler) Tarifi

 

Süt Kaymaklı Lokmalık Yumuş (Çörekler) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı süt kaymağı (Kaymak yoksa süt yerine kremada olur)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket toz maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı tereyağı
  • Aldığı kadar un

Ekmeklere Sürmek İçin

  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Süt Kaymaklı Lokmalık Yumuş (Çörekler) Tarifi Yapılışı

  • Maya ılık sütü ve şekeri bir kabın içinde karıştırıyoruz ve biraz bekleyip köpürene kadar bekliyoruz.
  • Diğer malzemeleri de karıştırıp yumuşak ele yapışmayacak bir hamur yapıyoruz.
  • Hamurun ağzını kapatalım mayalanması için sıcak bir ortama koyalım daha çabuk olması için fırını biraz ısıtıp hamuru içine koyabilirsiniz.
  • Mayalanan hamuru cevizden biraz daha büyük parçalara bölerek elimizle şekil veriyoruz silindir biçimde yuvarlayalım.
  • Eğer isterseniz ekmek şeklindede şekil verebilirsiniz yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip tekrar üzerini örterek mayalandıralım.
  • Tekrar üzerlerine fırçayla süt sürüyoruz ve keskin bıçakla çizikler atalım ve 180 derecede pişiriyoruz.
  • Pişen ekmeklerin üzerine soğumadan erittiğimiz tereyağından fırçayla sürelim. İsterseniz sürmeye bilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder