Süt Kaymaklı Lokmalık Yumuş (Çörekler) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı süt kaymağı (Kaymak yoksa süt yerine kremada olur)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket toz maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı tereyağı
- Aldığı kadar un
Ekmeklere Sürmek İçin
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Süt Kaymaklı Lokmalık Yumuş (Çörekler) Tarifi Yapılışı
- Maya ılık sütü ve şekeri bir kabın içinde karıştırıyoruz ve biraz bekleyip köpürene kadar bekliyoruz.
- Diğer malzemeleri de karıştırıp yumuşak ele yapışmayacak bir hamur yapıyoruz.
- Hamurun ağzını kapatalım mayalanması için sıcak bir ortama koyalım daha çabuk olması için fırını biraz ısıtıp hamuru içine koyabilirsiniz.
- Mayalanan hamuru cevizden biraz daha büyük parçalara bölerek elimizle şekil veriyoruz silindir biçimde yuvarlayalım.
- Eğer isterseniz ekmek şeklindede şekil verebilirsiniz yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip tekrar üzerini örterek mayalandıralım.
- Tekrar üzerlerine fırçayla süt sürüyoruz ve keskin bıçakla çizikler atalım ve 180 derecede pişiriyoruz.
- Pişen ekmeklerin üzerine soğumadan erittiğimiz tereyağından fırçayla sürelim. İsterseniz sürmeye bilirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder