Güveçte Patatesli Et Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 400 gram kuşbaşı et
  • 2 adet patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan
  • Zeytinyağı bir miktar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı yeni bahar

     Yapılışı

  • Öncelikle patateslerimizi küp küp doğrayıp sıvı yağda hafif pembeleşinceye dek kızartalım ve daha sonra kenara alalım.
  • Güvecimizin içerisine az miktar zeytinyağı ve kuşbaşı etlerimizi koyalım.
  • Ocağımızın altını önce orta ateşte daha sonra kısık ateşte kendi suyun da bir saat kadar pişirelim.
  • Etlerimizin güzelce yumuşaması gerekiyor(eğer etin suyu kalmazsa az miktarda sıcak su koyup o şekilde de pişirebiliriz)
  • Etlerimiz piştikten sonra soğanımızı ve salçamızı koyup kavuralım patatesleri de ilave edelim ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
  • En son tuzu baharatları da ekleyip 15-20 dakika kadar güvecimizin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder