Güveçte Patatesli Et Yemeği Tarifi
Malzemeler
- 400 gram kuşbaşı et
- 2 adet patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet soğan
- Zeytinyağı bir miktar
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı yeni bahar
Yapılışı
- Öncelikle patateslerimizi küp küp doğrayıp sıvı yağda hafif pembeleşinceye dek kızartalım ve daha sonra kenara alalım.
- Güvecimizin içerisine az miktar zeytinyağı ve kuşbaşı etlerimizi koyalım.
- Ocağımızın altını önce orta ateşte daha sonra kısık ateşte kendi suyun da bir saat kadar pişirelim.
- Etlerimizin güzelce yumuşaması gerekiyor(eğer etin suyu kalmazsa az miktarda sıcak su koyup o şekilde de pişirebiliriz)
- Etlerimiz piştikten sonra soğanımızı ve salçamızı koyup kavuralım patatesleri de ilave edelim ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
- En son tuzu baharatları da ekleyip 15-20 dakika kadar güvecimizin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder