Malzemeler
- 3 adet orta boy patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 10 dal maydanoz
Üzeri için
- Sarımsak + yoğurt
- Kırmızı pul biber + sıvı yağ
Yapılışı
- 3 orta boy haşlanmış patates karıştırma kabına alınır. Haşlanmış patatesler çatal yardımıyla ezilir. Patatesleri haşlarken küp küp doğramanız hem ezmenizi hem de çabuk haşlanmasını sağlayacaktır.
- Ezdiğimiz patateslere 1 tatlı kaşığı tuz ve 10 dal küçük küçük kıyılmış maydanoz da eklenir.
- Tuz ve maydanoz da eklendikten sonra patatesler karıştırılarak ezilmeye devam edilir.
- Maydanoz ve tuz patateslere iyice yedirildikten sonra bir miktarı avuç içine alınır ve yuvarlanarak ceviz boyutunda toplar elde edilir.
- Şeklini verdiğimiz patates topları servis edilecek tabağa alınır.
- Üzeri için 1 diş sarımsak ezilir ve 1 su bardağı yoğurta eklenerek karıştırılır. Sarımsaklı yoğurt patates toplarının üzerine dökülür.
- Son adım olarak 3 tatlı kaşığı kırmızı pul biber bir miktar sıvı yağda kavurulur. Biberin rengi çıkınca ocaktan alınır ve sarımsaklı yoğurtun üzerine kaşıkla dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder