Yoğurtlu Patates Topları Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 10 dal maydanoz

Üzeri için

  • Sarımsak + yoğurt
  • Kırmızı pul biber + sıvı yağ

    Yapılışı

  • 3 orta boy haşlanmış patates karıştırma kabına alınır. Haşlanmış patatesler çatal yardımıyla ezilir. Patatesleri haşlarken küp küp doğramanız hem ezmenizi hem de çabuk haşlanmasını sağlayacaktır.
  • Ezdiğimiz patateslere 1 tatlı kaşığı tuz ve 10 dal küçük küçük kıyılmış maydanoz da eklenir.
  • Tuz ve maydanoz da eklendikten sonra patatesler karıştırılarak ezilmeye devam edilir.
  • Maydanoz ve tuz patateslere iyice yedirildikten sonra bir miktarı avuç içine alınır ve yuvarlanarak ceviz boyutunda toplar elde edilir.
  • Şeklini verdiğimiz patates topları servis edilecek tabağa alınır.
  • Üzeri için 1 diş sarımsak ezilir ve 1 su bardağı yoğurta eklenerek karıştırılır. Sarımsaklı yoğurt patates toplarının üzerine dökülür.
  • Son adım olarak 3 tatlı kaşığı kırmızı pul biber bir miktar sıvı yağda kavurulur. Biberin rengi çıkınca ocaktan alınır ve sarımsaklı yoğurtun üzerine kaşıkla dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder