Kayseri Yağlaması Müthiş Lezzet Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 paket yaş maya
- 2 tepeleme tatlı kaşığı şeker
- 1.5 su bardağı süt
- 2.5 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 1 kilo+ 5 su bardağına yakın un
Kıyması için;
- 1 kilo kıyma
- 5 tane iri kuru soğan
- 5 tane çarliston biber
- 4 iri domates
- 1 çay bardağından biraz fazla zeytin yağı
- 2.5 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1-2 tatlı kaşığı pul biber
- 4 su bardağı kaynar su ( piştikçe azalıyor)
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
Kayseri Yağlaması Müthiş Lezzet Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına mayayı ufalayıp ılık süt ile şekeri ilave edip maya kabarana kadar bekleyelim.
- Üzerine su, zeytinyağı ekleyip tuzunu atıp, azar azar un katalım yoğuralım.Yumuşak bir hamur olsun.
- Üzerini örtüp ılık ortamda bir saat dinlendirelim hamur kabarsın.
- İç malzemesi için doğradığımız soğanları biberi tavaya alıp bir bardak zeytinyağını ekleyelim.Kavuralım.
- Kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Rengi değişince tane tane olan kıymayının kapağını kapatıp orta ateşte kavuralım.
- Üzerine küçük doğranmış domatesleri ilave edip karıştırıp biraz pişirince salçalarını, baharatlarını ekleyip karıştırmaya devam edelim kaynar suyu ekleyip 10 dk kapağı kapalı kısık ateşte pişirelim .
- Altını kapatmaya yakın kıyılmış maydanozu ekleyelim.
- Lavaşlar açılıp pişince, kıymayı ısıtıp tek tek lavaşların üzerine yayalım.
- En az yedi kat bu işlemi yapalım, dilimleyelim sarımsaklı yoğurtla servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder