6 Haziran 2021 Pazar

Kayseri Yağlaması Müthiş Lezzet Tarifi

 

Kayseri Yağlaması Müthiş Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 paket yaş maya
  • 2 tepeleme tatlı kaşığı şeker
  • 1.5 su bardağı süt
  • 2.5 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kilo+ 5 su bardağına yakın un

Kıyması için;

  • 1 kilo kıyma
  • 5 tane iri kuru soğan
  • 5 tane çarliston biber
  • 4 iri domates
  • 1 çay bardağından biraz fazla zeytin yağı
  • 2.5 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1-2 tatlı kaşığı pul biber
  • 4 su bardağı kaynar su ( piştikçe azalıyor)
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz

    Kayseri Yağlaması Müthiş Lezzet Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına mayayı ufalayıp ılık süt ile şekeri ilave edip maya kabarana kadar bekleyelim.
  • Üzerine su, zeytinyağı ekleyip tuzunu atıp, azar azar un katalım yoğuralım.Yumuşak bir hamur olsun.
  • Üzerini örtüp ılık ortamda bir saat dinlendirelim hamur kabarsın.
  • İç malzemesi için doğradığımız soğanları biberi tavaya alıp bir bardak zeytinyağını ekleyelim.Kavuralım.
  • Kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Rengi değişince tane tane olan kıymayının kapağını kapatıp orta ateşte kavuralım.
  • Üzerine küçük doğranmış domatesleri ilave edip karıştırıp biraz pişirince salçalarını, baharatlarını ekleyip karıştırmaya devam edelim kaynar suyu ekleyip 10 dk kapağı kapalı kısık ateşte pişirelim .
  • Altını kapatmaya yakın kıyılmış maydanozu ekleyelim.
  • Lavaşlar açılıp pişince, kıymayı ısıtıp tek tek lavaşların üzerine yayalım.
  • En az yedi kat bu işlemi yapalım, dilimleyelim sarımsaklı yoğurtla servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder