Kremalı Kakaolu Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki İçin
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 adet portakalın kabuğunun rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Kreması İçin
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 poşet toz kremşanti
Kremalı Kakaolu Kek Tarifi Yapılışı
- Keki için yumurtalar ile şekeri iyice çırpın. Sıvıyağ ve sütü ilave edip tekrar çırpın. Kalan malzemeleri de ekleyip karıştırın.
- İsterseniz yağlanmış tart kalıbına isterseniz herhangi bir cam fırın kabına harcı boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
- Bu arada kreması için vanilya ve kremşanti hariç diğer malzemeleri ocakta koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı ve kremşantiyi katıp mikserle iyice çırpın.
- Fırından çıkan kekinizi 10 dakika kadar dinlendirip kremayı üzerine döküp soğumaya bırakın. İsterseniz kekinizi bir miktar süt ile ıslatabilirsiniz.
- Soğuduktan sonra üzerine kakao serpip servis yapın. Afiyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder