Kremalı Kakaolu Kek Tarifi

 

Kremalı Kakaolu Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet portakalın kabuğunun rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Kreması İçin

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet toz kremşanti

    Kremalı Kakaolu Kek Tarifi Yapılışı

  • Keki için yumurtalar ile şekeri iyice çırpın. Sıvıyağ ve sütü ilave edip tekrar çırpın. Kalan malzemeleri de ekleyip karıştırın.
  • İsterseniz yağlanmış tart kalıbına isterseniz herhangi bir cam fırın kabına harcı boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
  • Bu arada kreması için vanilya ve kremşanti hariç diğer malzemeleri ocakta koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı ve kremşantiyi katıp mikserle iyice çırpın.
  • Fırından çıkan kekinizi 10 dakika kadar dinlendirip kremayı üzerine döküp soğumaya bırakın. İsterseniz kekinizi bir miktar süt ile ıslatabilirsiniz.
  • Soğuduktan sonra üzerine kakao serpip servis yapın. Afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder