Bursa'nın Meşhur Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı undan 1 parmak eksik
- 140 gram tereyağı
- 1,5 su bardağı şeker
Bursa'nın Meşhur Süt Helvası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle 5 bardak sütümüzü bir tencereye alıp kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım.
- Tereyağımızı bir tencereye alalım çok kısık ateşte kızan yağın içine unumuzu alalım kısık ateşte un kokusu çıkana kadar tam tamına hiç durmadan 20 dakika kavuralım.
- Daha sonra yavaş yavaş süt eklemesi yapıp iyice çırpalım kıvamı sakız gibi oluyor daha sonra kalan sütümüzü de ekleyip şekerimizi de ekleyelim.
- Kaynayana kadar tel çırpıcıyla çırpalım daha sonra tekrar tahta kaşıkla aşağıdan yukarıya kaynayana kadar karıştıralım bu aşamada tam 10 dakika sürüyor.
- Kaynayan helvamızı ateşten alıp güveçlere paylaştırıp 200 derecelik ısınmış fırında üstü kızarana dek pişirelim üst ayarda fırının önünden ayrılmayın çabuk kızarıyor.
- Pişen helvamızın ilk sıcağı çıktıktan sonra isteğe bağlı fındıkla yada cevizle servis yapılır afiyet olsun.
Not: Helvamızın yapım aşamasında tahta kaşık kullanmanızı öneririm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder