Bursa'nın Meşhur Süt Helvası Tarifi

 

Bursa'nın Meşhur Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı undan 1 parmak eksik
  • 140 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı şeker

    Bursa'nın Meşhur Süt Helvası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle 5 bardak sütümüzü bir tencereye alıp kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım.
  • Tereyağımızı bir tencereye alalım çok kısık ateşte kızan yağın içine unumuzu alalım kısık ateşte un kokusu çıkana kadar tam tamına hiç durmadan 20 dakika kavuralım.
  • Daha sonra yavaş yavaş süt eklemesi yapıp iyice çırpalım kıvamı sakız gibi oluyor daha sonra kalan sütümüzü de ekleyip şekerimizi de ekleyelim.
  • Kaynayana kadar tel çırpıcıyla çırpalım daha sonra tekrar tahta kaşıkla aşağıdan yukarıya kaynayana kadar karıştıralım bu aşamada tam 10 dakika sürüyor.
  • Kaynayan helvamızı ateşten alıp güveçlere paylaştırıp 200 derecelik ısınmış fırında üstü kızarana dek pişirelim üst ayarda fırının önünden ayrılmayın çabuk kızarıyor.
  • Pişen helvamızın ilk sıcağı çıktıktan sonra isteğe bağlı fındıkla yada cevizle servis yapılır afiyet olsun.
  • Not: Helvamızın yapım aşamasında tahta kaşık kullanmanızı öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder