Kuzu Etli Mengen Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 100 gram kuzu kuşbaşı et
- 1 tane orta boy kuru soğan
- 2 tane orta boy domates
- 4 tane mantar
- Tuz, karabiber ve sıcak su
- Sıvıyağ ve tereyağı
Süslemek için;
- Ceviz içi
- Dereotu
Kuzu Etli Mengen Pilavı Tarifi Yapılışı
- Ilık suda pirinçleri 15 dakika kadar bekletip nişastasını çıkararak yıkayalım suyunu süzdürelim.
- Diğer taraftan ince doğranmış kuru soğanı kavuralım, üzerine kuzu kuşbaşı etleri suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim.
- Ardından kabuğu soyulup ince doğranmış mantarı ilave edip 2 dakika daha kavuralım.
- Kabuğu soyulup ince doğranmış domatesi de ilave edip biraz daha kavurduktan sonra su ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Etler piştikten sonra tuz ve karabiberi ilave edip karıştıralım ocağın altını kapatalım.
- Uygun bir tencerede tereyağını ve sıvı yağda pirinçleri 5-6 dakika kavuralım.
- Pişen etli harcı üzerine ekleyip karıştıralım suyunu ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Piştikten sonra kapağın altına havlu peçete koyup 10 dakika kadar dinlendirelim.
- Dilediğimiz servis tabağına alıp veya herhangi bir kalıba koyup ters çevirerek servis tabağına alalım.
- Son olarak ceviz içi ve dereotu ile süsleyip servise hazırlayalım.🌹 afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder