5 Haziran 2021 Cumartesi

Kuzu Etli Mengen Pilavı Tarifi

 

Kuzu Etli Mengen Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 100 gram kuzu kuşbaşı et
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 2 tane orta boy domates
  • 4 tane mantar
  • Tuz, karabiber ve sıcak su
  • Sıvıyağ ve tereyağı

Süslemek için;

  • Ceviz içi
  • Dereotu

    Kuzu Etli Mengen Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Ilık suda pirinçleri 15 dakika kadar bekletip nişastasını çıkararak yıkayalım suyunu süzdürelim.
  • Diğer taraftan ince doğranmış kuru soğanı kavuralım, üzerine kuzu kuşbaşı etleri suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim.
  • Ardından kabuğu soyulup ince doğranmış mantarı ilave edip 2 dakika daha kavuralım.
  • Kabuğu soyulup ince doğranmış domatesi de ilave edip biraz daha kavurduktan sonra su ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Etler piştikten sonra tuz ve karabiberi ilave edip karıştıralım ocağın altını kapatalım.
  • Uygun bir tencerede tereyağını ve sıvı yağda pirinçleri 5-6 dakika kavuralım.
  • Pişen etli harcı üzerine ekleyip karıştıralım suyunu ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Piştikten sonra kapağın altına havlu peçete koyup 10 dakika kadar dinlendirelim.
  • Dilediğimiz servis tabağına alıp veya herhangi bir kalıba koyup ters çevirerek servis tabağına alalım.
  • Son olarak ceviz içi ve dereotu ile süsleyip servise hazırlayalım.🌹 afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder