Çilekli Magnolia (Çikolata Soslu) Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 paket sıvı krema
Diğer malzemeler;
- 2 paket burçak bisküvi
- 17 tane çilek
- Hazır çikolata sosu
Çilekli Magnolia (Çikolata Soslu) Tarifi Yapılışı
- Burçak bisküvileri rondodan geçirelim, çilekleri ikiye bölelim.
- Muhallebi için sütü, nişastayı, unu ve toz şekeri tencereye alıp karıştıralım ocağa alıp sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca sıvı kremayı ilave edip tekrar kaynayana kadar devamlı karıştıralım.
- Kaynama başlayınca vanilyayı ilave edip karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Uygun bir kase’nin altına tepeleme bir yemek kaşığı çekilmiş bisküvi koyup doğranmış çilekleri kasenin iç çeperine dizelim ortasına muhallebiden çileklerin üzerini kapatacak kadar koyalım.
- Üzerine tekrar bir yemek kaşığı çekilmiş bisküvi koyup çilek ve çikolata sosu ile süsleyip buzdolabında 2 saat kadar bekletip servise hazırlayalım.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder