5 Haziran 2021 Cumartesi

Çilekli Magnolia (Çikolata Soslu) Tarifi

 

Çilekli Magnolia (Çikolata Soslu) Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sıvı krema

Diğer malzemeler;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 17 tane çilek
  • Hazır çikolata sosu

    Çilekli Magnolia (Çikolata Soslu) Tarifi Yapılışı

  • Burçak bisküvileri rondodan geçirelim, çilekleri ikiye bölelim.
  • Muhallebi için sütü, nişastayı, unu ve toz şekeri tencereye alıp karıştıralım ocağa alıp sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
  • Kaynamaya başlayınca sıvı kremayı ilave edip tekrar kaynayana kadar devamlı karıştıralım.
  • Kaynama başlayınca vanilyayı ilave edip karıştıralım ve ocaktan alalım.
  • Uygun bir kase’nin altına tepeleme bir yemek kaşığı çekilmiş bisküvi koyup doğranmış çilekleri kasenin iç çeperine dizelim ortasına muhallebiden çileklerin üzerini kapatacak kadar koyalım.
  • Üzerine tekrar bir yemek kaşığı çekilmiş bisküvi koyup çilek ve çikolata sosu ile süsleyip buzdolabında 2 saat kadar bekletip servise hazırlayalım.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder