Kıymalı Patatesli Gül Böreği Tarifi
Kıymalı Patatesli Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 yufka
- 1 bardak yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 400 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 3 orta boy patates
- Sıvı yağ
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Kekik
- Kimyon
- Susam
- Çörek otu
Kıymalı Patatesli Gül Böreği Tarifi Yapılışı
- Patatesleri haşlayıp eziyoruz. Soğanı ince doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz.
- Kavrulan soğana kıymayı ekleyip pişiriyoruz. Kıyma pişince ezilmiş patatesleri kıymaya ekleyip baharatları da katarak karıştırıyoruz ve ılınmaya bırakıyoruz.
- Bir kasede yoğurt ve 1 bardak sıvı yağı karıştırıyoruz. Yufkaları ikiye bölüp her birinin üzerine yoğurtlu yağlı karışımdan sürüp kıymalı harçtan koyup sarıyor ve şekil veriyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz böreklerin üzerine önce yoğurtlu harçtan daha sonra yumurta sarısı sürüp, çörek otu susam serpip ısınmış 160 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder