Lavaş Ekmeği Yumuşacık Kağıt Gibi Lavaş Ekmeği Nasıl Yapılır

 

Malzemeler

  • 1,5 kilo un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • Yeterince su

    Yapılışı

  • Hamur malzemelerini hamur yoğurma kabına koyup iyice yoğuralım.
  • Yoğurduğumuz hamurdan yumurta büyüklüğünde bezelere ayıralım.
  • Merdane veya oklava yardımıyla tavanın büyülüğnde hamur bezelerinden yufkalar açalım.
  • Uygun bir tavada alt üst çevirip normal ateşte pişirelim.
  • Bütün hamur bezelerini bitirene kadar aynı işlemi yapalım. Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 🌹

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder