Lezzeti Dillere Destan Soğanlı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı instant maya
- Yeteri kadar un
İç harcı için
- 1 kilo soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Lezzeti Dillere Destan Soğanlı Börek Tarifi Yapılışı
- Geniş bir kap içinde un, süt, maya, tuz, ve suyu karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru yaklaşık yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- Hamur dinlenirken iç harcını hazırlıyoruz.
- Soğanları soyup yıkıyoruz ve irice doğruyoruz.
- Geniş bir tavada yağ ile birlikte kısık ateşte güzelce kavuruyoruz.
- İyice kavrulduğuna emin olduktan sonra tuz, salça ve karabiber ilave edip beş dakika daha pişirerek soğumaya bırakıyoruz.
- Hamur içinde soğanların hamurlaşmaması için soğan kavrulurken tencere kapağı kapatılmaz.
- Hamurdan iri bezeler koparıp (ben 4 e böldüm) unla birlikte açıyoruz.
- Yaklaşık 2 cm kalınlığında olacak şekile getiriyoruz.
- İç harcını ilave edip rulo şeklinde sarıyoruz.
- 3 parmak genişliğinde kesip tepsiye diziyoruz.
- Üzerlerine sıvı yağ sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170°c fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Börek fırından çıktıktan sonra üzerini temiz bir bezle kapatarak yarım saat dinlendiriyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder