Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 125 tereyağ oda sıcaklığında
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı süt
- 2 adet yumurta beyazı hamura sarısı üzerine
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Bir kase beyaz peynir
- Susam
Peynirli Poğaça Tarifi Yapılışı
- Un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlak şekilde hafiften açıyoruz
- İçine peynir koyup güzelce kapatıyoruz.
- Kapattığımız kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- 15 dk tepsi mayası yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
- 200 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder