7 Haziran 2021 Pazartesi

Peynirli Poğaça Tarifi

 

Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 tereyağ oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta beyazı hamura sarısı üzerine
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Bir kase beyaz peynir
  • Susam

    Peynirli Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.
  • Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzu bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlak şekilde hafiften açıyoruz
  • İçine peynir koyup güzelce kapatıyoruz.
  • Kapattığımız kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • 15 dk tepsi mayası yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
  • 200 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder