5 Haziran 2021 Cumartesi

Peynirli Sarımsak Soslu Ekmek) Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Yarım bardak süt
  • 30 gram margarn
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı sarımsak rendesi
  • 1 çay kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 13 gram yumuşamış margarin ya da tereyağı
  • 1 dal taze soğan
  • 1 yemek kaşığı yumurta (ayrılmış olan)
  • 1 yemek kaşığı su
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

     Yapılışı

  • Yumurtamızı bir kase in içine kıralım ve çırpalım. 1 yemek kaşığı kadarını alalım sonra üzeri için kullanılacaktır.
  • Un ve margarin hariç diğer tüm malzemeleri kabımızın içerisine alıp karıştıralım sonra unumuzu yavaş yavaş ilave edip ele yapışan kıvamlı hamur elde edelim.
  • Üzerine yumuşamış margarin ya da tereyağımızı hamura yedirerek yoğuralım.
  • 30 dakika zamanınız varsa 1 saat hamuru dinlendirelim.
  • Yağlı kağıt üzerinde hamurumuzu hafif elimizle bastırarak açalım orta boy kadar yeterlidir. Hamuru kabımızdan alırken elimize hafif sıvı yağ kullanılabilir.
  • Bu ölçüde bir tepsilik ekmek çıkmaktadır.
  • Hamur tepside en az 2 saat mayalandıralım.
  • Mayalanan hamurumuzu bıçak yardımıyla kare şeklinde keselim.
  • Bıçağı biraz ıslatıp o şekil keselim.
  • Sosumuz için ince doğranmış taze soğanımızı, ayırdığımız yumurtamızı ve kalan tüm malzemeleri kasemizin içerisine alıp karıştıralım.
  • Kestiğimiz hamurun üzerine sürelim.
  • Tekrar kaşıkla kestiğimiz yerlerin üzerinden geçelim.
  • Rendelenmiş kaşar peynirini küçük parça şeklinde elimize alıp sıkalım ve aralara yerleştirelim. Videomda detaylı olarak izleyebilirsiniz.
  • 170 derece fırında 15- 20 dakika arası kontrollü pişirelim.
  • Sıcak servis edin. Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder