9 Haziran 2021 Çarşamba

Pizza Hamuru Tarifi

 

Pizza Hamuru Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 su bardağı elenmiş un
  • 3 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Pizza Hamuru Tarifi Yapılışı

  • Elenmiş unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın.
  • Bir yemek kaşığı tozşekeri, bir tatlı kaşığı tuzu ve iki yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin.
  • Bir paket instant mayayı ilave edin, ılık suyu yavaş yavaş dökün, yoğurmaya başlayın.
  • Suyunu kontrollü dökerek ( üç bardak yeterli geliyor ) ele yapışmayan yumuşacık bir hamur yoğurun.
  • 10 dakika kadar iyice yoğurduktan sonra özleşen hamuru top yapın.
  • Hamurun üzerine kalınca temiz mutfak bezi örterek ılık bir yerde birbuçuk saat bekletin.
  • Süre sonunda hamuru tezgah üzerine alın, gazını almak için biraz daha yoğurun.
  • Üç eşit parçaya bölün, nefis pizzalar yapmak için artık hamurunuz hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder