Pizza Hamuru Tarifi İçin Malzemeler
- 8 su bardağı elenmiş un
- 3 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Pizza Hamuru Tarifi Yapılışı
- Elenmiş unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın.
- Bir yemek kaşığı tozşekeri, bir tatlı kaşığı tuzu ve iki yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin.
- Bir paket instant mayayı ilave edin, ılık suyu yavaş yavaş dökün, yoğurmaya başlayın.
- Suyunu kontrollü dökerek ( üç bardak yeterli geliyor ) ele yapışmayan yumuşacık bir hamur yoğurun.
- 10 dakika kadar iyice yoğurduktan sonra özleşen hamuru top yapın.
- Hamurun üzerine kalınca temiz mutfak bezi örterek ılık bir yerde birbuçuk saat bekletin.
- Süre sonunda hamuru tezgah üzerine alın, gazını almak için biraz daha yoğurun.
- Üç eşit parçaya bölün, nefis pizzalar yapmak için artık hamurunuz hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder