Vegan Muzlu Dondurma Tarifi
Vegan Muzlu Dondurma Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet muz
- 1,5 su bardağı hindistan cevizi kreması
- 1 yemek kaşığı tatlandırıcı ( Ben maple şurup (Akçaağaç şurubu) kullandım )
- 1 çimdik tuz
- Arzu ettiğiniz kuruyemiş
Vegan Muzlu Dondurma Tarifi Yapılışı
- Öncelikle, muzları, hindistan cevizi kremasını, tatlandırıcıyı ve tuzu blenderdan geçiriyoruz.
- Buz kalıbına alıp donduruyoruz. Benim dondurucum da 6 saatte döndü.
- Donan dondurma harcımızı tekrar blendera alıyoruz, istediğiniz fındık, fıstığı ekleyebilirsiniz.
- Bu aşamada tekrar blenderdan geçiriyoruz ve saklama kabına alıp, donduruyoruz.
- Tam kıvamını bir kaç saate almış alıyor. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder