10 Haziran 2021 Perşembe

Yaş Pasta (En Pratiği) Tarifi

 

Yaş Pasta (En Pratiği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin

Keki Islatmak İçin

  • 1 çay bardağı süt

Krema İçin

  • 3 poşet kremşanti
  • 3 su bardağından biraz eksik süt

Üzeri İçin

  • 1 paket çikolata
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • İsteğe bağlı meyve ve süslemek için abur cubur

    Yaş Pasta (En Pratiği) Tarifi Yapılışı

  • Arkadaşlar ben yumurta ve beyazını ayırmadan pandispanya yapıyorum. Püf noktası ise yumurta ve şekeri açık bir renk alana kadar uzunca çırpmak.
  • Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip söndürmeden karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküyoruz. 170 derece fırında 30 dakika kadar kekimizi kurutmadan pişiriyoruz.
  • Pişen kekimizin kenarları düzgün olacak şekilde 2 dikdörtgen çıkarıyoruz. Kenarlardan çıkan parçaları ise orta kata kullanarak 3 katlı bir pasta yaptım kremşantini hazırlıyoruz.
  • İlk katı servis tabağına alıp süt ile hafif ıslatıyoruz. Üzerine kremşanti sürüp damla çikolata ve varsa muz, çilek gibi meyvede koyabilirsiniz.
  • Üzerine diğer parçaları da ekleyip pastamızı tamamlıyoruz. Kalan kremşanti ile kenarlarını kaplayıp düzeltiyoruz.
  • Buhar üzerinde çikolatamızı ve yağı bir kaseye alıp benmari eritip hafif ılıyınca kenarlarını ve üzerini kaplıyoruz.
  • En üst kısmını dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben çikolata abur cubur vs ile süsledim. Tamamen size kalmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder