Yaş Pasta (En Pratiği) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
Keki Islatmak İçin
- 1 çay bardağı süt
Krema İçin
- 3 poşet kremşanti
- 3 su bardağından biraz eksik süt
Üzeri İçin
- 1 paket çikolata
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- İsteğe bağlı meyve ve süslemek için abur cubur
Yaş Pasta (En Pratiği) Tarifi Yapılışı
- Arkadaşlar ben yumurta ve beyazını ayırmadan pandispanya yapıyorum. Püf noktası ise yumurta ve şekeri açık bir renk alana kadar uzunca çırpmak.
- Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip söndürmeden karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküyoruz. 170 derece fırında 30 dakika kadar kekimizi kurutmadan pişiriyoruz.
- Pişen kekimizin kenarları düzgün olacak şekilde 2 dikdörtgen çıkarıyoruz. Kenarlardan çıkan parçaları ise orta kata kullanarak 3 katlı bir pasta yaptım kremşantini hazırlıyoruz.
- İlk katı servis tabağına alıp süt ile hafif ıslatıyoruz. Üzerine kremşanti sürüp damla çikolata ve varsa muz, çilek gibi meyvede koyabilirsiniz.
- Üzerine diğer parçaları da ekleyip pastamızı tamamlıyoruz. Kalan kremşanti ile kenarlarını kaplayıp düzeltiyoruz.
- Buhar üzerinde çikolatamızı ve yağı bir kaseye alıp benmari eritip hafif ılıyınca kenarlarını ve üzerini kaplıyoruz.
- En üst kısmını dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben çikolata abur cubur vs ile süsledim. Tamamen size kalmış.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder