5 Dakikada Fırında Çanak Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kavanoz konserve garnitür (550 gr)
- 1 kase kaşar peyniri rendesi
Köftesi için;
- 500 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Sosu için;
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
5 Dakikada Fırında Çanak Köfte Tarifi Yapılışı
- Derin bir kaseye kıyma, soğan, yumurta sarısı, galeta unu, kırmızı toz biber, kimyon, karabiber ve tuzu ekleyelim.
- Bütün malzemeler birbirine karışacak şekilde yoğuralım.
- Yoğurduğumuz kıymadan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım, yuvarlayıp düz bir zemine aldıktan sonra parmaklarımızın ucuyla ortasına bastırarak çanak şekli verelim ve bir tepsiye yerleştirelim.
- Kıymamız bitene kadar bu işlemi yapmaya devam edelim.
- Birbirlerine yapışmaması için tepsiye yerleştirdiğimiz köftelerimizi streç film ile kapatıp buzdolabına kaldıralım.
- Köftelerimiz donduktan sonra fermuarlı poşete yerleştirip dilediğimiz kadar muhafaza edebiliriz.
- Köftelerimizi pişirmek istediğimizde Fermuarlı poşetten çıkartıp borcam tepsimize tek tek yerleştirelim ve içlerine garnitürümüzü koyalım.
- Sosumuz için, 1,5 su bardağı sıcak suyun içine domates salçası, biber salçası, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyip güzelce karıştıralım.
- Köftelerin de üzerine gezdirerek sosumuzu tepsiye dökelim.
- Köftelerimizi fırına vermeden önce üzerlerine rendelenmiş kaşar ilave edelim ve önceden ısıttığımız 180 derece fırında 60 dakika pişirelim. Benim kullandığım köfteler donmuş olduğu için pişirme süresi normalden daha uzun oldu, dondurulmadan pişirildiği takdirde daha kısa sürede pişecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder