5 Temmuz 2021 Pazartesi

Derin Dondurucuya Bezelye Şoklama Yöntemi Tarifi

 

Derin Dondurucuya Bezelye Şoklama Yöntemi Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kilo bezelye
  • Sıcak su
  • Buz
  • Soğuk su

    Derin Dondurucuya Bezelye Şoklama Yöntemi Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak temizlenen bezelyeyi yıkıyoruz.
  • Ardından kaynar suda 2-3 dk fazla başlamadan hemen alıp buz dolu soğuk suya ( buz kalıpları olur ben buz olmuş bir şişe koydum leğene) hemen alıp şoklama yapıyoruz.
  • Ardından süzgeçe koyup fazla suyunu süzdürüyoruz.
  • Soğuyan bezelyeleri buzdolabı poşetlerini ekledim.
  • Bu şekilde 5 poşet yaptım. Buzluğa atacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder