Çilekli Kırmızı Kadife Pasta (Red Velvet Cake) Tarifi

 

Çilekli Kırmızı Kadife Pasta (Red Velvet Cake) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo yıkanıp sapları kesilmiş ve kurutulmuş orta boy çilek

Keki için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 100 gram yumuşamış tereyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 silme yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı su bazlı kırmızı sıvı gıda boyası
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Kreması için;

  • 2 poşet krem şanti
  • 1 paket krema(200ml)
  • 300 gram labne peyniri
  • 80 gram beyaz çikolata
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi

    Çilekli Kırmızı Kadife Pasta (Red Velvet Cake) Tarifi Yapılışı

  • Önce sütün içine sirke katılıp karıştırılır ve 20 dakika bekletilir.
  • Tereyağ ve şeker mikserle çırpılır.
  • Yumurtalar kırılıp çırpılır.
  • Kesilmiş süt, sıvı yağ, kakao, gıda boyası, vanilya katılıp çırpılır.
  • Un eklenip biraz karıştırılır.
  • En son limon suyu ile köpürtülmüş kabartma tozu ve karbonat katılıp karıştırıldıktan sonra yağlı kağıt serilmiş 22cmlik kelepçeli kalıba döküp ısıtılmış 180derece fırında yarım saat pişirilir. Kek pişince soğumaya bırakılır.
  • Kekin 3de 2si alt tarafı daha kalın olacak şekilde 2ye kesilir.
  • Üst parçası alınıp ufalanır.
  • Servis tabağına kenarlarına yağlı kağıt koyulmuş kelepçeli kalıbın kenar kısmı koyulur.
  • Kekin alt kısmı yerleştirilir.
  • 2ye kesilmiş iç kısımları dışa doğru bakacak şekilde çilekler kekin kenarlarına dizilir.
  • Kalan bütün haldeki çilekler kekin üzerine dizilir.
  • Pişmeyen krema için krem şanti, krema ve labne peyniri mikserle çırpılır.
  • Benmari usulü eritilmiş ılınmış beyaz çikolata ve hindistan cevizi eklenip tekrar çırpılır.
  • Çilek dizilmiş kekin üzerine dökülüp düzlenir.
  • Kremanın üzerine ufalanmış kekler yayılıp hafif bastırılır.
  • Streç filmle kapatılıp buzdolabında 1gece dinlendirilir.
  • Ertesi gün kelepçesi ve kenardaki yağlı kağıt çıkarılıp servise sunulur. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder