Çilekli Kırmızı Kadife Pasta (Red Velvet Cake) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo yıkanıp sapları kesilmiş ve kurutulmuş orta boy çilek
Keki için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 100 gram yumuşamış tereyağ
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 silme yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı su bazlı kırmızı sıvı gıda boyası
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Kreması için;
- 2 poşet krem şanti
- 1 paket krema(200ml)
- 300 gram labne peyniri
- 80 gram beyaz çikolata
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
Çilekli Kırmızı Kadife Pasta (Red Velvet Cake) Tarifi Yapılışı
- Önce sütün içine sirke katılıp karıştırılır ve 20 dakika bekletilir.
- Tereyağ ve şeker mikserle çırpılır.
- Yumurtalar kırılıp çırpılır.
- Kesilmiş süt, sıvı yağ, kakao, gıda boyası, vanilya katılıp çırpılır.
- Un eklenip biraz karıştırılır.
- En son limon suyu ile köpürtülmüş kabartma tozu ve karbonat katılıp karıştırıldıktan sonra yağlı kağıt serilmiş 22cmlik kelepçeli kalıba döküp ısıtılmış 180derece fırında yarım saat pişirilir. Kek pişince soğumaya bırakılır.
- Kekin 3de 2si alt tarafı daha kalın olacak şekilde 2ye kesilir.
- Üst parçası alınıp ufalanır.
- Servis tabağına kenarlarına yağlı kağıt koyulmuş kelepçeli kalıbın kenar kısmı koyulur.
- Kekin alt kısmı yerleştirilir.
- 2ye kesilmiş iç kısımları dışa doğru bakacak şekilde çilekler kekin kenarlarına dizilir.
- Kalan bütün haldeki çilekler kekin üzerine dizilir.
- Pişmeyen krema için krem şanti, krema ve labne peyniri mikserle çırpılır.
- Benmari usulü eritilmiş ılınmış beyaz çikolata ve hindistan cevizi eklenip tekrar çırpılır.
- Çilek dizilmiş kekin üzerine dökülüp düzlenir.
- Kremanın üzerine ufalanmış kekler yayılıp hafif bastırılır.
- Streç filmle kapatılıp buzdolabında 1gece dinlendirilir.
- Ertesi gün kelepçesi ve kenardaki yağlı kağıt çıkarılıp servise sunulur. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder