Kıyır Kıyır Nefis Tuzlu Kurabiye (Uzun Süre Bayatlamayan) Tarifi

 

Kıyır Kıyır Nefis Tuzlu Kurabiye (Uzun Süre Bayatlamayan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1oo gram tereyağ
  • 1, 5 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta(birinin sarısı üstüne sürülecek)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı mahlep(istenirse)
  • 3-3, 5 su bardağı un

Üstü için;

  • 1 yumurta sarısı +1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Susam ve çörek otu

    Kıyır Kıyır Nefis Tuzlu Kurabiye (Uzun Süre Bayatlamayan) Tarifi Yapılışı

  • Un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alalım karıştıralım ve ununu kontrollü şekilde ekleyip yoğuralım.
  • Yumuşak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  • Ben şeklini iki çeşit yaptım. Biri cevizden küçük parçalar alıp yuvarladım. İkincisini hamuru silindir şeklinde uzatıp yatay kare şeklinde kestim ve tepsiye dizdim.
  • Yumurta sarısı +yağ karışımını üstüne sürdüm ve susam çörek otu karışımından serptim.
  • 200 derecede önceden ısınmıs fırında 15 dakika altı kızarana kadar pişirip fırından aldım. Mis gibi kıyır kıyır kurabiyeleri miz hazır oldu afiyet olsun. 👌 🍪 🍪 🍪.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder