Kıyır Kıyır Nefis Tuzlu Kurabiye (Uzun Süre Bayatlamayan) Tarifi İçin Malzemeler
- 1oo gram tereyağ
- 1, 5 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta(birinin sarısı üstüne sürülecek)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı mahlep(istenirse)
- 3-3, 5 su bardağı un
Üstü için;
- 1 yumurta sarısı +1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Susam ve çörek otu
Kıyır Kıyır Nefis Tuzlu Kurabiye (Uzun Süre Bayatlamayan) Tarifi Yapılışı
- Un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alalım karıştıralım ve ununu kontrollü şekilde ekleyip yoğuralım.
- Yumuşak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- Ben şeklini iki çeşit yaptım. Biri cevizden küçük parçalar alıp yuvarladım. İkincisini hamuru silindir şeklinde uzatıp yatay kare şeklinde kestim ve tepsiye dizdim.
- Yumurta sarısı +yağ karışımını üstüne sürdüm ve susam çörek otu karışımından serptim.
- 200 derecede önceden ısınmıs fırında 15 dakika altı kızarana kadar pişirip fırından aldım. Mis gibi kıyır kıyır kurabiyeleri miz hazır oldu afiyet olsun. 👌 🍪 🍪 🍪.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder