4 Temmuz 2021 Pazar

Çörek Tarifi Tüm Hamur İşlerinin Yerini Alacak Bir Tatlı

 

Malzemeler

  • 520 g un (4, 5 su bardağı un)
  • 1 yumurta
  • 120 g toz şeker (1/2 (yarım) su bardağı toz şeker)
  • 250 ml süt (1 su bardağından 1 parmak fazla)
  • 10 g kuru maya (1 yemek kaşığı kuru maya)
  • 50 g tereyağı (2 dolu yemek kaşığı)

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Dövülmüş fındık ve file badem (Elinizde olan herhangi bir kuruyemişi kullanabilirsiniz)

    Yapılışı

  • Süt, şeker ve mayayı yoğurma kabına alın ve maya eriyene dek karıştırın. Yumurtayı ve tereyağını ekledikten sonra unun tamamını ilave ederek 15 dakika kuvvetli yoğurun, videodaki kıvamı yakaladığınızda hamurunuz olmuş demektir.
  • 2 saat mayalandırın (Şeker ilaveli bir hamur olduğu için hamurun mayalanması daha uzun sürecektir)
  • Mayalandırdığınız hamuru videodaki gibi açın ve içine çikolata sürün (Nutella vb) daha sonra videodaki gibi birleştirin ve burgu yaparak videodaki gibi birleştirin.
  • Hazırlamış olduğunuz hamuru yağlamış olduğunuz kek kalıbına alın üzerini kapatın ve 1 saat daha mayalandırın.
  • Mayalandırdığınız hamurun üzerine önce yumurta sarısı sürün ardından videodaki gibi fındık ve file bademle süsleyin (Elinizdeki kuruyemişleri kullanabilirsiniz)
  • 180 dereceye önceden ısıtmış olduğunuz fırında 30 dakika pişirin. 5 dakika soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder