2 Temmuz 2021 Cuma

Etli Bezelye Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım kilogram bezelye
  • 2-3 tane patates
  • 1 adet havuç
  • 250 gr kuşbaşı dana eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 su bardağı sıcak su

     Yapılışı

  • Soğan soyulup, yemeklik doğranır.
  • Sıvı yağ tencereye alınıp soğanlar kavrulur.
  • Soğanlar pembeleşince kuşbaşı doğranmış dana eti eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  • Ardından soyulup küp küp doğranmış patatesleri ve havucu tencere ekleyin.
  • Salçasını, tuzunu ve baharatlarını ilave edip karıştırın.
  • Bezelyeleri ilave edin.
  • Son olarak 4 su bardağı kadar sıcak suyu da ekleyerek kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başladıktan 5 dk sonra kısık ateşte 20-25 dk pişirin.
  • Patateslerin piştiğini çatalla kontrol edip altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder