Malzemeler
- Yarım kilogram bezelye
- 2-3 tane patates
- 1 adet havuç
- 250 gr kuşbaşı dana eti
- 1 adet kuru soğan
- 5 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 su bardağı sıcak su
Yapılışı
- Soğan soyulup, yemeklik doğranır.
- Sıvı yağ tencereye alınıp soğanlar kavrulur.
- Soğanlar pembeleşince kuşbaşı doğranmış dana eti eklenerek kavrulmaya devam edilir.
- Ardından soyulup küp küp doğranmış patatesleri ve havucu tencere ekleyin.
- Salçasını, tuzunu ve baharatlarını ilave edip karıştırın.
- Bezelyeleri ilave edin.
- Son olarak 4 su bardağı kadar sıcak suyu da ekleyerek kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başladıktan 5 dk sonra kısık ateşte 20-25 dk pişirin.
- Patateslerin piştiğini çatalla kontrol edip altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder