4 Temmuz 2021 Pazar

Etli Karalahana Ve Kabak Çiçeği Sarması Tarifi

 

Etli Karalahana Ve Kabak Çiçeği Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 2 su bardağı kırık pirinç
  • 2 adet soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam taze nane
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
  • 1 kilo karalahana yaprağı
  • 10 adet kabak çiçeği

    Etli Karalahana Ve Kabak Çiçeği Sarması Tarifi Yapılışı

  • Yeşillikleri ince kıyıyoruz soğan ve domatesin kabuklarını soyup rondoda çekip derin bir kaseye alıyoruz kıyma yıkanmış pirinç salça baharatlar tuz yağ hepsini güzelce karıştırıyoruz iç harcımız hazır.
  • Karalahana yapraklarını ön haşlama yapıp soğuk suda şokluyoruz.
  • Kabak çiçeklerinin içini kök kısmındaki ince yaprakları temizleyip yıkıyoruz harcımızdan içine 1 tatlı kaşığı doldurup ağızlarını çiçek uçlarını üst üste getirerek kapatıyoruz ayrı tencerede üzerini geçecek kadar sıcak su koyup kısık ocakta pişiriyoruz.
  • Lahana yaprakları büyükse 2-3 bölüp iç harcımızdan 1 tatlı kaşığı kadar koyup sarıyoruz salçalı su yapıp üzerine gezdiriyoruz çabuk pişmesini istiyorsak benim gibi düdüklüde 15-20 dakika pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder