Etli Karalahana Ve Kabak Çiçeği Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kıyma
- 2 su bardağı kırık pirinç
- 2 adet soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze nane
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- 1 kilo karalahana yaprağı
- 10 adet kabak çiçeği
Etli Karalahana Ve Kabak Çiçeği Sarması Tarifi Yapılışı
- Yeşillikleri ince kıyıyoruz soğan ve domatesin kabuklarını soyup rondoda çekip derin bir kaseye alıyoruz kıyma yıkanmış pirinç salça baharatlar tuz yağ hepsini güzelce karıştırıyoruz iç harcımız hazır.
- Karalahana yapraklarını ön haşlama yapıp soğuk suda şokluyoruz.
- Kabak çiçeklerinin içini kök kısmındaki ince yaprakları temizleyip yıkıyoruz harcımızdan içine 1 tatlı kaşığı doldurup ağızlarını çiçek uçlarını üst üste getirerek kapatıyoruz ayrı tencerede üzerini geçecek kadar sıcak su koyup kısık ocakta pişiriyoruz.
- Lahana yaprakları büyükse 2-3 bölüp iç harcımızdan 1 tatlı kaşığı kadar koyup sarıyoruz salçalı su yapıp üzerine gezdiriyoruz çabuk pişmesini istiyorsak benim gibi düdüklüde 15-20 dakika pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder