İçi Yumusak Dışı Çıtır Fırında Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar su kullandım yaklaşık 6-6,5 su bardağı su kullandım yani unun kalitesine göre değişebilir
İçi Yumusak Dışı Çıtır Fırında Ekmek Tarifi Yapılışı
- Maya tuz şeker ılık su karıştırılır biraz bekletin unu yavaş yavaş ekleyin ve yoğurun cıvık bir hamur olacak ele yapışan yoğurulan hamur 1 saat mayalayın iyice kabarması gerekiyor.
- Mayalanan hamur elimizi una batırarak tezgahta biraz katlayarak açıyoruz daha sonra dikdörtgen bir kalıba yağlı kağıt koyup hamuru içine yerleştiriyoruz 1 saat mayalıyoruz üzerine su sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırına bir kaseye su koyup fırına koyuyoruz ekmeğimizi fırına veriyoruz 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz yaklaşık 40 dakikada pişti.
- Pişen ekmeği biraz içini çekmesini bekleyip servis yapıyoruz isterseniz dilimleyip tost ekmeği gibi kullanabilirsiniz afiyet olsun.
Not ; Ben esmer un kullandım ondan böyle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder