İçi Yumusak Dışı Çıtır Fırında Ekmek Tarifi

 

İçi Yumusak Dışı Çıtır Fırında Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su kullandım yaklaşık 6-6,5 su bardağı su kullandım yani unun kalitesine göre değişebilir

    İçi Yumusak Dışı Çıtır Fırında Ekmek Tarifi Yapılışı

  • Maya tuz şeker ılık su karıştırılır biraz bekletin unu yavaş yavaş ekleyin ve yoğurun cıvık bir hamur olacak ele yapışan yoğurulan hamur 1 saat mayalayın iyice kabarması gerekiyor.
  • Mayalanan hamur elimizi una batırarak tezgahta biraz katlayarak açıyoruz daha sonra dikdörtgen bir kalıba yağlı kağıt koyup hamuru içine yerleştiriyoruz 1 saat mayalıyoruz üzerine su sürüyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fırına bir kaseye su koyup fırına koyuyoruz ekmeğimizi fırına veriyoruz 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz yaklaşık 40 dakikada pişti.
  • Pişen ekmeği biraz içini çekmesini bekleyip servis yapıyoruz isterseniz dilimleyip tost ekmeği gibi kullanabilirsiniz afiyet olsun.
  • Not ;  Ben esmer un kullandım ondan böyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder