30 Temmuz 2021 Cuma

Kıl (Yeşil) Biber Turşusu Tarifi

Kıl (Yeşil) Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kıl biber
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz

    Kıl (Yeşil) Biber Turşusu Tarifi Yapılışı

  • Biberleri yıkayıp kurutuyoruz.
  • Sirke ve yağı tencereye koyup kaynamaya bırakıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra tuz ve sarımsağı ekleyip biberleri de ekliyoruz.
  • Biberler sararıp pişince çok erimeden alıp süzgece koyuyoruz.
  • Bütün biberleri böyle yaptıktan sonra kavanozlara paylaştırın.
  • Tencerede kalan sirkeli karışımı da paylaştırıp kavanozun kapağını kapatıp ters çeviriyoruz.
  • Soğuyunca dolapta saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder