Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 2 adet havuç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (Havucu kavurmak için)
- 1 su bardağı mısır
- Geçen sefer koymuştum bu sefer unuttum kırmızı ve yeşil biber
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 büyük diş sarımsak
- Tuz
Üzerine Gezdirmek İçin
- Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
- Yarım su bardağı öğütülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı
- Patlıcanları közlüyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Havuçları rendeleyip zeytinyağında kavuruyoruz onuda soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan patlıcanları küçük küçük kesiyoruz.
- Bir kapta yoğurt, rendelenmiş sarımsak, mayonez ve tuzu karıştırıyoruz.
- Salatayı yapacağımız kaba havuç, patlıcan ve mısırı koyup üzerine hazırladığımız yoğurt karışımını döküyoruz.
- Servis yapacağımız tabağa alıyoruz.
- Sos tavasında yağ, biber ve öğütülmüş cevizi yakıp salatamızın üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder