Bol Tereyağlı Erişte Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek tabak erişte
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su
Üzeri için ;
- Peynir, çökelek, kaşar peyniri hangisi var ise🤍
Bol Tereyağlı Erişte Tarifi Yapılışı
- Tenceremize su ekleyip yarıdan fazla olacak şekilde kaynatıyoruz ve erişte ekleyip bir beş dakika haşlıyoruz süzüp kenara alıyoruz.
- Sonrasında tenceremizin dibinde tereyağı eritiyoruz, bi tatlı kaşığı tuzumuzu da ve toz biber de ekleyip karıştırıp haşlanmış erişteyi ekliyoruz.
- 1-2 dakika o şekil kavurduktan sonra servis tabağımıza koyuyoruz .
- Üzerine istediğimiz peyniri ekleyip afiyetle tuketiyoruz😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder