Mantarlı Fettuccine Makarna Tarifi

 

Malzemeler

  • 250 gram fettuccine makarna (veya herhangi bir makarna)
  • 250 gram istiridye mantarı (veya herhangi bir mantar)
  • 1 adet soğan
  • 4 dal taze kekik
  • 1/2 (yarım) acı kırmızı sivri biber (meksika biberi)
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı krema
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
  • 1/2 (yarım) su bardağı makarnanın haşlandığı su

Üzeri için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)

    Yapılışı

  • Öncelikle makarnayı paketinde yazan tarife göre haşlayın ve süzün. (haşlanan sudan yarım su bardağı kenara ayırın).
  • Geniş bir tavada yağı ısıtın ve piyazlık (ince uzun) doğaradığınız soğanları ekleyerek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Sırasıyla minik küp doğardığınız sarımsakları, küçük dilimlediğiniz biberi, ince kıydığınız taze kekiği ekleyerek biraz kavurun.
  • Saplarından ayıkladiğınız mantarları ince uzun şeritler halinde kesip tavaya ekleyin ve mantarlar pişene kadar kavurun.
  • Tuz ve karabiberini ekleyin.
  • Kremayı ve makarmanın haşlanan suyunu ekleyip 3-5 dakika kadar kavurun.
  • Son olarak haşladığınız makarnayı tavaya ilave edin ve güzelce karıştırın.
  • Afiyet olsun. 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder