Malzemeler
- 250 gram fettuccine makarna (veya herhangi bir makarna)
- 250 gram istiridye mantarı (veya herhangi bir mantar)
- 1 adet soğan
- 4 dal taze kekik
- 1/2 (yarım) acı kırmızı sivri biber (meksika biberi)
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı krema
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
- 1/2 (yarım) su bardağı makarnanın haşlandığı su
Üzeri için:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)
Yapılışı
- Öncelikle makarnayı paketinde yazan tarife göre haşlayın ve süzün. (haşlanan sudan yarım su bardağı kenara ayırın).
- Geniş bir tavada yağı ısıtın ve piyazlık (ince uzun) doğaradığınız soğanları ekleyerek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
- Sırasıyla minik küp doğardığınız sarımsakları, küçük dilimlediğiniz biberi, ince kıydığınız taze kekiği ekleyerek biraz kavurun.
- Saplarından ayıkladiğınız mantarları ince uzun şeritler halinde kesip tavaya ekleyin ve mantarlar pişene kadar kavurun.
- Tuz ve karabiberini ekleyin.
- Kremayı ve makarmanın haşlanan suyunu ekleyip 3-5 dakika kadar kavurun.
- Son olarak haşladığınız makarnayı tavaya ilave edin ve güzelce karıştırın.
Afiyet olsun. 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder