Renkli Erişte Hamuru Tarifi

 

Renkli Erişte Hamuru Tarifi İçin Malzemeler

Ispanak eriştesi:

  • 1 su bardağı ıspanak rondodan geçirilmiş
  • 3 adet yumurta
  • Alabildiği kadar un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Beyaz erişte:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Alabildiği kadar un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Havuç eriştesi:

  • 1 su bardağı havuç rondodan geçirilmiş
  • 3 adet yumurta
  • Alabildiği kadar un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Közlenmiş biber eriştesi:

  • 1 su bardağı közlenmiş biber rondodan geçirilmiş
  • 3 adet yumurta
  • Alabildiği kadar un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Renkli Erişte Hamuru Tarifi Yapılışı

  • Ispanaklı eriştemiz için 1 su bardağı ıspanak rondodan geçirilerek püre haline getirelim.
  • Soğuduktan sonra 3 adet yumurta, 2 tatlı kaşığı tuz ve ıspanak karıştıralım. Ardından un ilave edelim.
  • Havuçlu eriştemizi bir tencerede haşladıktan sonra aynı aşamaları uygulayalım.
  • Közlenmiş biber eriştemiz içinde aynı aşamaları uygulayalım.
  • Beyaz erişte için 4 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 2 tatlı kaşığı tuz ve alabildiği kadar un ilave edelim.
  • ****hamurlarımız sert olması gerekiyor****.
  • 10 dk bekletiğimiz hamurları sırasıyla beze haline getirelim. Ardından bir merdane yardımıyla şeklimizi verelim.
  • Bir tavada arkalı önlü kızartalım. Hafif bir şekilde kızarmasına dikat edelim.
  • Tüm erişteleri kızardıktan sonra soğumaya bırakalım. Soğuyan eriştelerimizi keselim ve kurutmaya bırakalım.
  • 2-3 gün bir yerde kurutmaya bırakalım. Ardından dilerseniz bir cam kavanoz ya da bir buzdolabı poşetinde muhafaza edelim.
  • ***deneyeceklere şimdiden afiyet olsun***.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder