29 Ağustos 2021 Pazar

Asla Yumuşamayan Hakiki Tulumba Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 50 gr tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı irmik

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Yapılışı

  • İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak kaynamaya bırakalım.
  • 15 dakika kaynayan şerbete limon suyunu ilave ederek 5 dakika daha kaynatalım ve soğuması için kenara alalım.
  • Oda ısısına gelen şerbeti buzdolabına kaldıralım.
  • Tatlımızın hamurunu hazırlamak için uygun bir tencereye tereyağını alalım.
  •  Üzerine su, limon suyu, toz şeker ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  • Yağ eridikten sonra unu ilave edelim ve spatula yardımı ile 3-4 dakika hiç topak kalmayacak şekilde karıştıralım.
  • Ardından hamurumuzu ayrı bir kaba aktaralım ve spatula ile karıştıralım. Bu şekilde daha hızlı soğuyacaktır.
  • Hamurun iyice soğuduğundan emin olduktan sonra yumurtamızın birini ekleyelim. Güzelce karıştırarak yumurtayı hamurumuza yedirelim.
  • Diğer yumurtaları da aynı şekilde tek tek ilave ederek hamurumuza yedirelim.
  • Son olarak irmiğimizi de ilave edip hamurumuzu son kez toparlayalım.
  • Hamurumuzun bir kısmını yıldız ucu taktığımız hamur sıkma torbasına alalım.
  • Ocağa aldığımız geniş bir tavanın içerisine yağı alalım ve hamurumuzdan sıkarak tulumba tatlılarımızı soğuk yağda kızartmaya başlayalım.
  • Tatlılarımız güzelce kızardıktan sonra bir kevgir yardımı ile soğuk şerbete aktaralım ve 1-2 dakika kadar karıştırarak servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder