Aşırı Pratik Baton Pasta Tarifi

 

Aşırı Pratik Baton Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağına yakın un

Üzeri İçin

  • 100 gram krema
  • Yarım paket sütlü çikolata
  • Yarım paket bitter çikolata
  • Kavrulmuş fındık parçaları

    Aşırı Pratik Baton Pasta Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri rengi koyulaşıncaya kadar çırpın sırasıyla yağ sütü kakao ve unu yavaş yavaş ekleyin kek hamuru akışkan kıvamda olacak ben 2 su bardağı un kullandım.
  • Kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edin spatula ile karıştırın tereyağıyla baton kek kalıbını yağlayın kek hamurunu dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin eğer fırınınız hızlı pişiriyorsa 150 dereceye düşürün ayarını. Yaklaşık 25 dakikada pişti.
  • Piştikten sonra soğutun kalıptan çıkarın üzeri için kremayı tencereye koyun ocağa alın kaynamaya başlayınca çikolataları ilave edin ocağın altını kapatın karıştırın soğutun.
  • Soğuyunca kekin her yerine kremayı sürün üzerine fındık parçaları dökün dolapta biraz bekletin dinlendirdikten sonra servis yapın afiyet olsun şimdiden deneyecek olan herkese 🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder