Aşure Tarifi

 

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg buğday
  • 500 gram haşlanmış nohut
  • 500 gram haşlanmış fasulye
  • 250 gram sarı kuru üzüm
  • 150 gram kuş üzümü
  • 200 gram kuru kayısı
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 2 adet limon kabuğu
  • 2 adet portakal kabuğu
  • 250 gram fıstık
  • 8-9 adet karanfil
  • 1 adet kabuk tarçın
  • 9 su bardağı tozşeker (200ml)
  • 7.5 litre su
  • 20 litrelik tencere kullandım

Üzerini süslemek için;

  • Kayısı, incir, fındık, ceviz, nar, badem

    Aşure Tarifi Yapılışı

  • İlk önce buğdayı on defa veya daha fazla yıkayalım.
  • Daha sonra aşuremizin rengi kararmasın buğdayı tencereye alalım.
  • Üzerini su ile dolduralım ocağa alalım orta ateşte yumuşayana kadar haşlayalım.
  • Haşlandıktan sonra üzerine nohut, fasulye, üzüm, küp küp doğranmış kayısı ve pirinçi ilave edelim.
  • Üzerini dört parmak geçecek kadar kaynamış su ilave edelim .
  • 10 dakika kaynadıktan sonra kuş üzümü, fıstık, çok küçük doğranmış limon ve portakal kabuğunu ilave edelim.
  • Karanfilleri bir elmaya batıralım kabuk tarçınla beraber çorbamızın içine atalım .
  • 20 dk kadar kaynatalım .
  • Daha sonra şekeri ilave edelim on beş dakika daha kaynatalım ocağı kapatalım servis yapalım afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder