Aşure Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg buğday
- 500 gram haşlanmış nohut
- 500 gram haşlanmış fasulye
- 250 gram sarı kuru üzüm
- 150 gram kuş üzümü
- 200 gram kuru kayısı
- Yarım çay bardağı pirinç
- 2 adet limon kabuğu
- 2 adet portakal kabuğu
- 250 gram fıstık
- 8-9 adet karanfil
- 1 adet kabuk tarçın
- 9 su bardağı tozşeker (200ml)
- 7.5 litre su
- 20 litrelik tencere kullandım
Üzerini süslemek için;
- Kayısı, incir, fındık, ceviz, nar, badem
Aşure Tarifi Yapılışı
- İlk önce buğdayı on defa veya daha fazla yıkayalım.
- Daha sonra aşuremizin rengi kararmasın buğdayı tencereye alalım.
- Üzerini su ile dolduralım ocağa alalım orta ateşte yumuşayana kadar haşlayalım.
- Haşlandıktan sonra üzerine nohut, fasulye, üzüm, küp küp doğranmış kayısı ve pirinçi ilave edelim.
- Üzerini dört parmak geçecek kadar kaynamış su ilave edelim .
- 10 dakika kaynadıktan sonra kuş üzümü, fıstık, çok küçük doğranmış limon ve portakal kabuğunu ilave edelim.
- Karanfilleri bir elmaya batıralım kabuk tarçınla beraber çorbamızın içine atalım .
- 20 dk kadar kaynatalım .
- Daha sonra şekeri ilave edelim on beş dakika daha kaynatalım ocağı kapatalım servis yapalım afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder