Meyve Jöleli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi;
- 1 litre süt
- 2 kaşık nişasta
- 4 kaşık un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kırem şanti ( ben 1 kutu labne kullandım)
- 1 paket şekerli vanilin
Meyve jölesi için;
- 1 paket vanilyalı puding
- 3.5 su bardağı dilediğiniz meyve suyu ( ben orman meyvelisini kullandım )
Alt tabanı için;
- 1-2 paket kakaolu ve ya sade kek
- Keki ıslatmak için süt yada su
- Dilerseniz içine biraz da şeker atabilirsiniz
Meyve Jöleli Muhallebi Tarifi Yapılışı
- İlk muhallebi pişirilir kenara alınır biraz ılıyınca da toz krem şanti vaya labne eklenerek güzelce çırpılır.
- Ardından meyve jolesi için puding ve meyve suyu bir tencereye alınır ama arkasında ki yazan süt ölçüsüne dikkat edin benimkinde 3. 5 bardak yazıyordu.
- Ocağa alarak kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir kaynadıktan sonra da 1-2 dk daha kaynasın hemen indirmeyin biraz sıvı oluyor ama endişelenmeyin soğuyunca donacaktır.
- Son olarak da tepsinin tabanına kekler dizilir ve ıslatılır .
- Ardından üzerine muhallebisi dökülür .
- En son da ilk sıcağı çıkmış meye jölesi dökülerek buz dolanına kaldırılır 5-6 saat sonra servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder