Meyve Jöleli Muhallebi Tarifi

 

Meyve Jöleli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi;

  • 1 litre süt
  • 2 kaşık nişasta
  • 4 kaşık un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kırem şanti ( ben 1 kutu labne kullandım)
  • 1 paket şekerli vanilin

Meyve jölesi için;

  • 1 paket vanilyalı puding
  • 3.5 su bardağı dilediğiniz meyve suyu ( ben orman meyvelisini kullandım )

Alt tabanı için;

  • 1-2 paket kakaolu ve ya sade kek
  • Keki ıslatmak için süt yada su
  • Dilerseniz içine biraz da şeker atabilirsiniz

    Meyve Jöleli Muhallebi Tarifi Yapılışı

  • İlk muhallebi pişirilir kenara alınır biraz ılıyınca da toz krem şanti vaya labne eklenerek güzelce çırpılır.
  • Ardından meyve jolesi için puding ve meyve suyu bir tencereye alınır ama arkasında ki yazan süt ölçüsüne dikkat edin benimkinde 3. 5 bardak yazıyordu.
  • Ocağa alarak kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir kaynadıktan sonra da 1-2 dk daha kaynasın hemen indirmeyin biraz sıvı oluyor ama endişelenmeyin soğuyunca donacaktır.
  • Son olarak da tepsinin tabanına kekler dizilir ve ıslatılır .
  • Ardından üzerine muhallebisi dökülür .
  • En son da ilk sıcağı çıkmış meye jölesi dökülerek buz dolanına kaldırılır 5-6 saat sonra servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder