Ay Çekirdekli Pastane Tuzlusu Tarifi

 

Ay Çekirdekli Pastane Tuzlusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta 1 inin sarısı üstüne
  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 adet kabartma tozu
  • 3 su bardağı un (Gerekirse ilave edersiniz)
  • 1 kase ay çekirdeği

    Ay Çekirdekli Pastane Tuzlusu Tarifi Yapılışı

  • Un hariç bütün malzemeleri bir araya getirerek karıştırın, azar azar unu ekleyip yoğurun.
  • Yumuşak, kolay şekil alan bir hamur.
  • Merdane ile açın çay bardağının tersiyle yuvarlak yuvarlak kesin.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Üstüne yumurta sarısı ve ay çekirdeği ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yirmi beş kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder