Ay Çekirdekli Pastane Tuzlusu Tarifi
Ay Çekirdekli Pastane Tuzlusu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta 1 inin sarısı üstüne
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1 adet kabartma tozu
- 3 su bardağı un (Gerekirse ilave edersiniz)
- 1 kase ay çekirdeği
Ay Çekirdekli Pastane Tuzlusu Tarifi Yapılışı
- Un hariç bütün malzemeleri bir araya getirerek karıştırın, azar azar unu ekleyip yoğurun.
- Yumuşak, kolay şekil alan bir hamur.
- Merdane ile açın çay bardağının tersiyle yuvarlak yuvarlak kesin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Üstüne yumurta sarısı ve ay çekirdeği ekleyin.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yirmi beş kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder