5 Ağustos 2021 Perşembe

Baharatlı Pirinç Pilavı Tarifi

 

Baharatlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 soğan (İnce doğranmış )
  • 1.5 su bardağı pirinç (20 dakika ılık suda bekletilmiş ve süzülmüş)
  • 3 su bardağı sıcak su (Hazırda varsa bir kısmını tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml

Baharatlı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Sıvı yağ ile soğanı orta ateşte pembeleşene kadar 3 dakika kadar iyice kavurdum.
  2. Pirinci ve tuzu ekledim, pirincin rengi şeffaflaşana kadar 2-3 dakika kavurdum.
  3. Baharatları ekledim, 1 dakikaya yakın kavurdum.
  4. Suyu ve tereyağını ekledim, ağzını kapakla kapattım, kaynamaya bıraktım.
  5. Kaynadıktan sonra ocağın en küçük gözüne en kısık ayarına aldım, suyunu çekene kadar pişirdim.
  6. Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapattım, 20-25 dakika tencerenin ağzı kapalı şekilde dinlendirdikten sonra servis ettim. Deneyeceklere afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder