27 Ağustos 2021 Cuma

Bamya Kızartmasına Sofrada Yer Açın Tarifi

 

Bamya Kızartmasına Sofrada Yer Açın Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg iri bamya

Yumurtalı karışım için :

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam tuz

Unlu karışım için :

  • 1 su bardağı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı un
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yanında sarımsaklı yoğurt :

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez

    Bamya Kızartmasına Sofrada Yer Açın Tarifi Yapılışı

  • Bamyaların tepesini şapka şeklinde soyup, kararmaması için limonlu suyla yıkıyoruz. Geniş bir tencere de suyu koyup kaynatıyoruz.
  • Bamyaları kaynayan suya atıp iki üç dakika ateşi çok açmayıp dağıtmadan haşlıyoruz.
  • Kepçe ile çıkarıp soğuk suya koyuyoruz.
  • Daha fazla pişme olmaması için soğutuyoruz.
  • Süzgece alıp süzüyoruz.
  • Kağıt havlu üzerine alıp fazla suyunu da alıyoruz.
  • Tavaya bol sıvı yağ koyup ısıtıyoruz.
  • Bamyaları tek tek kızartacağız.
  • Toplu halde yapmayınız birbirine yapışır.
  • Kızartmak için iki ayrı karışım hazırlıyoruz.
  • Yumurtalı karışım için yumurtayı kırıp içine çok az tuz bir tutam pul biber atıp çırpıyoruz.
  • Unlu karışım için un ve mısır ununu karıştırıp, bir çimdik tuz katıyoruz.
  • Bir bamyayı elimize alıp önce yumurtaya sonra una bulayıp yağda kızartıyoruz.
  • Kızaran bamyaları kağıt havluya çıkarıp yağını çekince servis tabağına alıyoruz.
  • Sarımsaklı yoğurt ile servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder