Bamya Kızartmasına Sofrada Yer Açın Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg iri bamya
Yumurtalı karışım için :
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tutam tuz
Unlu karışım için :
- 1 su bardağı mısır unu
- 2 yemek kaşığı un
- Kızartmak için sıvı yağ
Yanında sarımsaklı yoğurt :
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı mayonez
Bamya Kızartmasına Sofrada Yer Açın Tarifi Yapılışı
- Bamyaların tepesini şapka şeklinde soyup, kararmaması için limonlu suyla yıkıyoruz. Geniş bir tencere de suyu koyup kaynatıyoruz.
- Bamyaları kaynayan suya atıp iki üç dakika ateşi çok açmayıp dağıtmadan haşlıyoruz.
- Kepçe ile çıkarıp soğuk suya koyuyoruz.
- Daha fazla pişme olmaması için soğutuyoruz.
- Süzgece alıp süzüyoruz.
- Kağıt havlu üzerine alıp fazla suyunu da alıyoruz.
- Tavaya bol sıvı yağ koyup ısıtıyoruz.
- Bamyaları tek tek kızartacağız.
- Toplu halde yapmayınız birbirine yapışır.
- Kızartmak için iki ayrı karışım hazırlıyoruz.
- Yumurtalı karışım için yumurtayı kırıp içine çok az tuz bir tutam pul biber atıp çırpıyoruz.
- Unlu karışım için un ve mısır ununu karıştırıp, bir çimdik tuz katıyoruz.
- Bir bamyayı elimize alıp önce yumurtaya sonra una bulayıp yağda kızartıyoruz.
- Kızaran bamyaları kağıt havluya çıkarıp yağını çekince servis tabağına alıyoruz.
- Sarımsaklı yoğurt ile servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder