Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Taban için:
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gr margarin veya tereyağ
Krema için :
- 400 gr labne
- 1 paket krema
- 2 adet yumurta
- 1 tepeleme su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
Limon sosu için:
- 1,5 su bardağı su
- 1 limonun suyu
- 1 limonun rendelenmiş dış kabuğu
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- Sarı gıda boyası ( yoksa 1 çay kaşığı zerdeçal)
Limonlu Cheesecake Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kelepçeli kek kalıbının tabanını yağlı kağıt, dış kenarlarını ise alüminyum folyo ile kaplayalım. ( alüminyum ile kaplamamızın nedeni fırında kenarlarının yanmasını engellemek).
- Taban için burçak bisküvileri rondo ile çekelim ve erittiğimiz margarin veya tereyağı ile bir kasede iyice karıştırıp kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yayalım ve buzdolabına soğuması için kaldıralım.
- Krema için labne vanilya ve toz şekeri mikser ile şeker eriyene dek çırpalım.
- Ardından krema nişasta ve unu ekleyip karıştıralım. Son olarak yumurtaları içine kırıp çırpalım ve hazırlanan kremayı kelepçeli kalıba dökelim.
- Pişirmek için fırına önce içi sulu dolu bir tepsi bırakalım ki cheesecake pişerken buhar yardımıyla çatlamasını önleyelim.
- Fırını 160 dereceye ayarlayıp cheesecakei fırının tam orta bölümüne koyalım yaklaşık 50 dakika içinde pişmiş olacaktır. Burada dikkatli olun fırında fazla kalırsa üzeri kızarma yapar oyüzden kontrollü pişirmeniz de fayda var zira her fırının pişirme süresi ve sıcaklığı değişkenlik gösterebilir.
- Piştikten sonra fırının kapağını açalım ve cheesecake i fırından çıkarmadan soğuyana kadar içinde bekletelim. Hemen çıkarırsanız cheesecakeniz çatlama yapar.
- Limon sos için bütün malzemeleri bir sos tenceresinde pişirelim ve ılıdıktan sonra pişen cheesecake in üzerine yayalım.
- Bir gece mutlaka buzdolabında soğutalım, üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder