Bazlama Tarifi

 

Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı beyaz un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

    Bazlama Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabında mayayı ılık su ve toz şeker ile iyice çırpıp 5 dakika bekletin.
  • Kontrollü şekilde unu ekleyin. Tuzunu atın ve hamur pürüzsüz kıvam alana kadar iyice yoğurun. Hafif ele yapışan bir hamur elde edin.
  • Yoğurma kabının üstünü hava almayacak şekilde streç film ile iyice kapatın. Yarım saat – 40 dakika arası hamur yaklaşık iki katına çıkana kadar bekletin.
  • Tezgaha un serip hamuru 4 bezeye ayırın. Bezeleri yuvarlayın. Üzerlerine temiz bir bez örtün. Kurumasın.
  • Tezgaha hafif un serpin bezeleri yemek tabağı boyutunda açın.
  • Yapışmaz özelliği olan bir tavayı orta ateşte iyice ısıtın. Açtığınız bezeyi tavada arada çevirerek kontrollü şekilde pişirin.
  • Pişirdiğiniz bazlamaları fırın telinin üzerine koyup soğumaya alın. Afiyet olsun 💖.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder