Bazlama Tarifi
Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı beyaz un
- 1,5 su bardağı ılık su
- Yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Bazlama Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabında mayayı ılık su ve toz şeker ile iyice çırpıp 5 dakika bekletin.
- Kontrollü şekilde unu ekleyin. Tuzunu atın ve hamur pürüzsüz kıvam alana kadar iyice yoğurun. Hafif ele yapışan bir hamur elde edin.
- Yoğurma kabının üstünü hava almayacak şekilde streç film ile iyice kapatın. Yarım saat – 40 dakika arası hamur yaklaşık iki katına çıkana kadar bekletin.
- Tezgaha un serip hamuru 4 bezeye ayırın. Bezeleri yuvarlayın. Üzerlerine temiz bir bez örtün. Kurumasın.
- Tezgaha hafif un serpin bezeleri yemek tabağı boyutunda açın.
- Yapışmaz özelliği olan bir tavayı orta ateşte iyice ısıtın. Açtığınız bezeyi tavada arada çevirerek kontrollü şekilde pişirin.
- Pişirdiğiniz bazlamaları fırın telinin üzerine koyup soğumaya alın. Afiyet olsun 💖.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder