Patlıcanlı Etli Yaz Böreği Tarifi

 

Patlıcanlı Etli Yaz Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet böreklik yufka

İç Harcı İçin

  • 1 adet patlıcan
  • 200 gram kuşbaşı kavrulmuş et
  • 1 adet büyük domates
  • 3 adet biber
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Sosu İçin

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri İçin

  • 2 yumurta sarısı
  • Susam

    Patlıcanlı Etli Yaz Böreği Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanlar alacalı soyulur yıkanır küp küp doğranır.
  • Tavaya yemeklik doğranan soğanlar alınır, kavrulur.
  • Diriliği gidince patlıcanlar atılır yumuşayana kadar kızartılır.
  • Yumuşayınca sırayla biberler domatesler ve önceden kavrulan et alınır.
  • Baharatları da ilave edilerek kapağı kapatılır, suyunu çekince yarım çay bardağı sıcak su da eklenerek dinlendirilir.
  • Yufka açılır, içine harmanlanmış sostan fırçayla sürülür.
  • Kenarlardan biraz katlanarak büyük kare haline getirilir.
  • İç harçtan alınarak uzunlamasına incecik sarılır.
  • 4 parçaya kesilir. Yağlı fırın tepsisine dizilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
  • 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir 🌸Afiyet olsun🌸

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder