9 Ağustos 2021 Pazartesi

Beşamel Soslu Patates Oturtma Tarifi

 

Beşamel Soslu Patates Oturtma Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2-3 adet sivri biber
  • 2 adet büyük domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kadar tuz
  • 4-5 patates ince halka şeklinde dilimlenmiş (Büyüklüğüne göre)
  • 2 diş sarımsak

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber (Oran size bağlı)
  • Biraz muskat rendesi
  • 2 su bardağı süt (Beşamel sosumu biraz sıvı tuttum)
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Beşamel Soslu Patates Oturtma Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavaya sıvı yağımızı koyup soğanı hafif kavuralım ardından kıymayı da ekleyip sürekli karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  • Kıymamızın rengi değişince ve suyunu salıp çekince ince kıyılmış biberleri ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Daha sonra ince ince doğranmış domatesleri ekleyip karıştıralım.
  • Domatesler hafif ölünce baharatlarımızı ekleyip karıştıralım ve kıymamız hazır. Patateslerimizi halka halka ince olacak şekilde doğrayalım fırın kabını yağlayıp bir sıra patates dizelim.
  • Üzerine kıymalı harcı kaplayacak şekilde serelim ve tekrar patates dizelim. Üzerine sıvı yağ gezdirip 180 derecede patatesler hafif kızarana kadar pişirelim.
  • O sırada beşamel sos için önce tereyağını eritip ununuzu ekleyelim ve güzel bir şekilde kavuralım. İyice kavrulunca sütü ekleyip kıvam alana kadar pişirelim ve bu sırada devamlı karıştıralım.
  • Kıvam alınca baharatları ekleyip karıştıralım ve altını kapatalım fırından çıkardığımız yemeğin üzerine gezdirelim ve rendelenmiş kaşar peynirini de ekledikten sonra üzeri iyice kızarana kadar tekrar fırına sürelim.
  • Üzeri kızarınca biraz dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder