Biberli Ekmek Tarifi

 

Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr lor
  • 2 ufak soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2yemek kaşığı salça. domates ve biber karışık olabilir
  • 1su bardağı yoğurt
  • 1su bardağı susam
  • Kekik
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kimyon

Hamuru İçin

  • 1 kilo un
  • 1 tatlı kaşığı toz maya tuz
  • Su ölçüsü hamur ne çok katı ne çok cıvık olmayacak şekilde konursa uygun olur. yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

    Biberli Ekmek Tarifi Yapılışı

  • Verilen ölçülerle yumuşak bir hamur yoğrulur 2 büyük beze yapalım. Tepsi büyüklüğüne göre açılır yağlanmış tepsiye hamur yerleştirilir.
  • Tepside mayaya gelmesi için 30dk bekletilir sıcak ortam olursa iyi olur. Hamur dinlenirken biz üst malzemesini hazırlayalım.
  • Derin bir kaba lorumuzu yoğurdumuzu çok ufak doğradığımız soğanları ufakça dövülmüş sarımsakları salçayı baharatları susamı ilave edip harcımızı karıştırıyoruz.
  • Bu harcı tepsideki hamurun üzerine yerleştiriyoruz. Verdiğim malzemelerle rahatlıkla iki tepsi biberli ekmek çıkar. Ona göre ayarlayalım.
  • Hamur kabarmaya başladığı zaman 180 derecede ısıtılmış fırında 35 yada 40 dakika yavaş yavaş pişirilir. Çay ayran yada karpuzla servis yapılır.
  • Fazla olursa buzlukta da saklama şansımız var. Ani gelen misafirimize gönül rahatlığıyla ikram edebiliriz. Kolay gelsin afiyet olsun. 👋👋👋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder